+4.0722.118.060

Vizitati drumul Transfagarasan cu Ideal Rent a Car

2020-01-12 09:42:43 Autor: Ideal Rent a Car
Vizitati drumul Transfagarasan cu Ideal Rent a Car

 

     În Romania s-au construit multe drumuri spectaculoase iar cel mai cunoscut este Transfăgărășanul. Într-unul din epidoadele Top Gear, gazda Jeremy Clarkson a fost atât de impresionat încât a afirmat că Transfăgărășanul este cel mai frumos drum din lume. Pentru a vă bucura de acest drum, Ideal Rent a Car vă oferă spre închiriere o gamă largă de mașini. Drumul Transfăgărășan se află la 260 de kilometri de Cluj Napoca și la aproximativ patru ore în funcție de traficul care se mărește foarte mult în luna August.

     Drumul Transfăgărășan traversează Munții Făgăraș pentru a conecta sudul Romaniei cu Transilvania prin cinci tunele cu serpentine pentru care s-au folosit șapte tone de dinamită pentru a fi construit. Șoseaua Transfăgărășan, pe care o puteți parcurge cu o mașină închiriată de la Ideal Rent a Car, are o lungime de nouăzeci de kilometri și atinge o altitudine de 2000 de metri fiind a doua cea mai înaltă șosea din Romania după Transalpina care atinge 2145 de metri. Transfăgărășanul este literalmente un drum care trece prin nori cu o istorie legată de regimul comunist și obsesia acestuia de a construi proiecte mărețe.

     Șoseaua Transfăgărășan este un reper al regimului comunist și a fost finalizată în anul 1974. Construcția drumului a durat cinci ani și a fost executată în mare parte de soldați și ingineri care au început lucrările din două puncte opuse în același timp, din județele Argeș și Sibiu. Locul în care s-au întilnit lucrările la final este marcat de către un monument numit „Poarta Întilnirii”. În timpul construcției Transfăgărășanului au murit oficial patruzeci de persoane dar unii martori susțin că sute de colegi au sfârșit în cei cinci ani cât a durat construcția drumului. Pentru toate persoanele care au decedat în timpul lucrărilor a mai fost construit un monument intitulat „Poarta Înginerului”. Din informațiile culese de Ideal Rent a Car reiese că drumul Transfăgărășan a fost construit la cererea liderului comunist pentru că acesta credea că o invazie a Rusiei este posibilă în orice moment în perioada respectivă. Dupa finalizarea proiectului scopul șoselei s-a shimbat și a început să fie utilizată pentru distribuția mărfurilor și pentru crearea unui centru turistic la lacul glaciar Bâlea, chiar și fostul lider comunist avea o cabană de vânătoare în apropierea centrului turistic.

     Transfăgărășanul oferă multe atracții turistice frumoase iar prima pe care o recomandă Ideal Rent a Car este Lacul Vidraru. Pe acest lac a fost construit, chiar înainte ca liderul comunist să ajungă la putere, un baraj foarte mare care a fost o realizare majoră a regimului comunist în anii 1960. Acest baraj a fost în top zece în Europa la vremea respectivă și pentru construcția căruia a fost sacrificat tot satul Cumpăna. Dimensiunile barajului Vidraru sunt impresionante cu pereți de 166 de metri înălțime, o suprafață de 900 de hectare și peste 40 de kilometri de galerii subterane. O altă atracție importantă pe care Ideal Rent a Car dorește să v-o facă cunoscută este Bâlea Lac, un lac glaciar simbolic localizat la altitudinea de 2034 de metri în apropiere de cel mai înalt punct al drumului. Gheața din acest lac este folosită pentru a creea cea mai unică atracție din Romania, Hotelul de Gheață. Hotelul este construit în fiecare an din blocurile de gheață extrase din lacul Bâlea și în fiecare an este complet rezervat chiar înainte de a fi finalizat sau ca prima ninsoare să cadă în Romania.

     Dacă vă plac drumețiile Ideal Rent a Car vă propune să vizitați vârful Moldoveanu care face parte din Munții Făgăraș prin care trece șoseaua Transfăgărășan și de unde veți avea parte de priveliști spectaculoase ale Munților Carpați. Dacă doriți o drumeție scurtă și ușoară Ideal Rent a Car vă sugerează o călătorie de aproximativ o oră de la Bâlea Lac la Lacul Capra care este un alt lac glaciar. De la Lacul Capra vă puteți continua drumeția pentru încă o oră până la vârful Vânătoarea lui Buteanu care se află la altitudinea de 2507 metri. Piscul Negru este un reper de la care se poate porni în drumeții mai intense. După trei ore de drumeție se poate ajunge la refugiul Călțun de la altitudinea de  2135 de metri iar aici se poate vizita lacul Călțun. Mai departe drumeția poate fi continuată până la vârful dublu Călțun, vârful Lespezi și pâna la vârful Negoiu dar efortul se merită mulțumită priveliștilor amețitoare.


     Vă invităm să închiriați o mașină din flota Ideal Rent a Car direct de la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj Napoca și să conduceți pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transfăgărășan. Dacă sunteți un fan al drumețiilor o să vă bucurați din plin de traseele turistice pe care le oferă Munții Făgăraș.


Pentru rezervări NON-STOP vă rugăm să ne contactați:

0722.118.060
cluj@idealrentacar.ro